LES AMIPAS DE L'ESCOLA DE SANT CLIMENT

AMIPA EI SANT CLIMENT. G5768759 AMIPA SA FURANA 3-5 anys. G570004483. C/S'escola, 1. CP:07712 Sant Climent. amipasc@gmail.com
Al blog hi ha diverses seccions:
des d'informació d'interès general per pares,
a les activitats proposades per l'AMIPA,
o un interessant apartat d'intercanvi d'accessoris infantils entre famílies,
a més de la secció de receptes de cuina.
Les etiquetes de la columna de la dreta t'ajudaran a trobar el que busques.

domingo, 5 de agosto de 2018

Per què ens posem tristos?

La primera setmana del mes d'agost ha començat i hem donat la benvinguda a molts infants!

Els dilluns vam rebre una nova carta d'en Vicent que ens va llegir na Bruna. La carta explicava que hi havia la pista d'aquesta setmana i la pregunta que se'ns plantejava. La pista era un fragment de la pel·lícula Inside out, en el qual es presentaven les 5 principals emocions: l'alegria, la tristesa, la por, la ràbia i l'enuig.







A continuació vam descobrir quina era la pregunta d'aquesta setmana: Per què ens posem tristos? A partir d'aquí, vam començar a reflexionar sobre quines situacions ens alegren, quines ens entristeixen... i vam arribar a la conclusió que cada persona pot experimentar emocions diferents en una mateixa situació. Després vam sortir al passadís per escriure la pregunta al plafó. Na Noa va ser l'encarregada de fer-ho.





Una vegada vam haver berenat i fet unes bones corregudes al pati, vam refresar-nos amb els jocs d'aigua.


Per acabar la jornada, vam fer les cares i vam menjar fruita ben fresqueta.











Dimarts, al taller d'Art Corporal, vam fer un joc de miralls.


Per començar, en petit grup, ens vam seure davant els miralls de la sala de psicomotricitat i vam expressar diverses emocions amb les nostres cares.













Mentre, els altres infants es van agrupar per parelles i un va haver d'imitar el que feia l'altre company o companya. Un infant feia un moviment i l'altre situat al seu davant havia de fer exactament el mateix, com si fos un mirall.













Per acabar la sessió, vam llegir un llibre molt pòlit que van dur n'Olga i n'Irene que es titula: Diez lágrimas y un abrazo. Aquest explica que hi ha llàgrimes de molts tipus: llàgrimes d'alegria, llàgrimes de quan experimentes alguna cosa per primera vegada, llàgrimes de cocodril... A totes i tots ens va encantar!




Després del pati vam anar a jugar amb les piscines i els estris d'aigua. Sort dels jocs d'aigua en aquests dies tan calorosos!


Dimecres va ser un dia molt especial. Van arribar a l'escola d'estiu molts fillets i filletes nous. Per això, ens havíem de presentar i conèixer-nos. Tot i així, com era el primer dia vam fer una mica d'adaptació a l'aula dels crancs i dels caragols. Després de l'acollida i de fer el bon dia, vam llegir un altre conte que havien dut na Irene i n'Olga: El monstre de colors


Després del pati tocava Motxilla Màgica! Amb què ens sorprendria aquesta setmana?


Com la pregunta estava relacionada amb les emocions, la dinàmica va consistir en escoltar música i deixar-nos endur. Ens havíem de moure com ens sentíssim i, quan la música s’aturés, decidir quina emoció havíem sentit i dirigir-nos cap a ella, que l’havíem representat amb les nostres famoses cares.






Havia acabat el dia. Havia estat un dia amb moltes emocions, però havíem fet nous amics i amigues!

Per començar el dijous, i després d’haver fet el bon dia, vam fer una gran manualitat. Era l’hora de deixar-se endur i pintar com volguéssim. Vam penjar tres trossos de paper continu a la paret del pati i vam pintar-lo. Podíem fer-ho amb pinzell, amb esponges i també amb les mans! Ens van quedar uns murals preciosos.














Després del pati, i amb aquesta calor, ningú es va poder resistir als jocs d’aigua. Vam nedar a les piscines i ens vam tirar pel tobogan. Els petits encuriosits també van nedar. S’ho van passar pipa!








L’últim dia de la setmana, divendres, hi havia nervis, perquè havíem d’obrir el Sobre Misteriós. Hi hauria alguna sorpresa amagada? Doncs així va ser. En Vicent ens convidava a anar al parc de devora l’escola per fer una prova de pistes. Així, doncs, ens vam preparar i vam anar cap al parc.
Allà, les monitores van explicar com funcionava la prova i ens vam dividir en cinc grups. Havíem de trobar pistes, i n’hi havia de cinc colors diferents. Aquest va ser el resultat:











Els personatges de la pel·lícula Del revés: n’Alegría, na Tristeza, n’Asco, en Miedo i n’Ira.

Després d’aquesta gimcana, vam berenar, i vam jugar al parc fins que vam tornar a l’escola.


















Allà tots esperàvem impacients la resposta que ens havia d’enviar en Vicent sobre la pregunta d’aquesta setmana, però semblava que… de moment… no ens havia enviat res. Espereu! Sí que hi va haver resposta!


En aquesta carta, en Vicent ens explicava que el món de les emocions és un món complex, ja que no tothom sent el mateix en el mateix moment. Per això, ens volia fer entendre que, depenent de les situacions i de les persones, les emocions canvien. També ens explicà que, com molt bé van dir n’Alma López i en Martí, que ens posem tristos quan algú ens fa alguna cosa que no ens agrada, i ens fa mal el cor.

Aquesta resposta va ser diferent a totes les altres que ens havia enviat, ja que no hi havia una única resposta: ens posem tristos per moltes raons diferents.

Al final d’aquesta carta, però, ens deia que miréssim el correu de l’escola d’estiu, perquè ens havia enviat un vídeo molt important: la pista de la setmana següent!

Era l’avi d’en Vicent que ens explicava com havia estat la seva vida, des de ben petit fins ara, que ja és gran.


Així… de què deu tractar la pregunta de la setmana que ve?

Bon cap de setmana a totes i tots!








No hay comentarios:

Publicar un comentario