LES AMIPAS DE L'ESCOLA DE SANT CLIMENT

AMIPA EI SANT CLIMENT. G5768759 AMIPA SA FURANA 3-5 anys. G570004483. C/S'escola, 1. CP:07712 Sant Climent. amipasc@gmail.com
Al blog hi ha diverses seccions:
des d'informació d'interès general per pares,
a les activitats proposades per l'AMIPA,
o un interessant apartat d'intercanvi d'accessoris infantils entre famílies,
a més de la secció de receptes de cuina.
Les etiquetes de la columna de la dreta t'ajudaran a trobar el que busques.

lunes, 13 de agosto de 2018

Per què els avis tenen arrugues?

El temps passa volant! Ja tenim una altra setmana acabada.

La pregunta d'aquesta setmana ha estat Per què els avis tenen arrugues? En Vicent ens la va fer arribar d'una manera diferent. Ens va enviar un vídeo dient que per saber la pregunta havíem d'anar a cercar una pista al Pati Nord i que, quan tornéssim entrar a l'escola, trobaríem més pistes a l'entrada.

N'Hugo va ser es qui la va trobar i na Clàudia el va ajudar a llegir-la. Entre tots vam xerrar sobre els nostres avis i cadascú va poder explicar alguna història sobre ells.




Quan vam entrar a l'escola, a l'entrada ens esperaven més pistes: moltes fotografies antigues on hi apareixien els avis d'en Vicent. Vam veure com es vestien, amb quines joguines jugaven i com anaven d'un lloc a un altre: amb un carro i un cavall que l'estirava!



Després de descobrir tantes coses noves per a nosaltres i que ni ens imaginàvem, na Clàudia ens va ajudar a escriure la pregunta d'aquesta setmana. Quina bona lletra i que bé que ho va fer!



Més tard vam sortir al pati a berenar i quan vam haver berenat i jugat, vam fer jocs d'aigua.


Mirau com berenen els més petits!




Després del pati, els més grans es van refrescar en les piscines, mentre que els petits van anar a la sala de psicomotricitat a fer una mica d'estimulació!









Dimarts els Petits encuriosits van anar a fer el bon dia amb el grup del Elefants i els Jurassic Worl.
Ens ho vam passar genial fent la cançó del Deraomon tots junts!


A continuació, tocava Art Corporal. Aquesta vegada consistia en fer ritmes amb el nostre cos. Primer, un de nosaltres va fer un ritme i els altres l'havíem de copiar. A continuació, per parelles, vam fer els nostres propis ritmes.




Després del pati, com feia tanta calor, vam anar a nedar a les piscines. Una altra vegada ens vam tornar a tirar pel tobogan! Quina xalada! Els més petits també s'ho van passar genial!









El tercer dia de la setmana, dimecres, vam fer una activitat ben relacionada amb la pregunta d'aquesta setmana. Vam reflexionar i conversar sobre les arrugues, per què surten i quina forma tenen. Així, doncs, vam decidir pensar com seríem nosaltres d'aquí molts anys i ens vam pintar, els uns als altres, arrugues.
















Després del pati, quan anàvem cap a l'aula de psico per cercar la Motxilla Màgica, en Juha se la va trobar penjada a la porta d'un armari. Aquest Vicent... cada dia la deixa a un lloc diferent. Dins la motxilla hi vam trobar dos papers. Un deia aros de colors i l'altre futbol xino. Ben decidits, vam preparar el material i vam començar a jugar. El futbol xino va ser tot un èxit!

Per acabar el dia, vam enviar la resposta sobre la pregunta a n'en Vicent. Nosaltres vam creure que els avis tenen arrugues perquè ja són grans, però també perquè han viscut molt. Com va dir en Sebastià, la pell ja no és tan jove i comença a ser menys elàstica. Per això, els avis -i no tan avis- tenen arrugues.

Al llarg de la setmana vam xerrar sobre les edats dels nostres avis, pares, germans... Fet que va aconseguir que tots ens coneixéssim una mica més i, per tant, es creés un espai de confiança on contar petites històries i anècdotes viscudes per les nostres famílies.

Dijous era un nou dia i després de l'assemblea i de cantar el bon dia tots junts, vam fer un autoretrat del futur, és a dir, com seríem d'aquí a uns quants anys, quan fóssim grans? Van sortir dibuixos molt divertits! Vam tallat trossets de llana i els vam enganxar al dibuix per fer-nos cabells.



Després, com cada dijous i, sobretot, fent aquesta calor, vam anar a refrescar-nos a les piscines.






Divendres va ser un dia ben especial! N'Alma López i en Sebastià van obrir el Sobre Misteriós i... Atenció! Ens esperava una sortida a la tanca del nostre estimat Felip!



Estàvem tots emocionadíssims i emocionadíssimes, de manera que no vam perdre temps i ens vam preparar per anar cap allà.

Una vegada a la tanca d'en Felip, jugant jugant vam explorar una mica l'espai. Després vam berenar sobre la gespa i un cop vam tenir la panxa plena, per grups, vam fer una ruta per tota la tanca. Té una tanca ben grossa en Felip! Vam poder veure perdius, gallines, cans... i també una part on hi ha sembrats girasols, tomàtics, síndries...











 


Després de la ruta, vam fer algunes de les ja famoses cançons de l'escola d'estiu!





Semblava que la visita ja s'acabava i que era hora de tornar a l'escola, però... A darrer moment vam trobar una sorpresa d'en Vicent! Hi havia una carta i el conte Les arrugues de l'àvia. La carta deia que en el conte trobaríem la resposta a la pregunta d'aquesta setmana. I així va ser...




Els avis tenen arrugues perquè han viscut molts anys i han experimentat moltes coses. I com diu el conte, cada arruga és una experiència viscuda i un record per sempre.

Els infants encara són molt joves, però ja comencen a emmagatzemar records. Per exemple: el dia que va néixer el germanet o la germaneta, el primer dia que van agafar un avió... Tots guardam records especials des de ben petits.

Una vegada a l'escola, els petits encuriosits van trobar una guindola a la classe dels crancs... Era la pista per a la pregunta de la propera setmana! Us imaginau quina pot ser?







Anau pensant i fins la setmana qui ve! 



No hay comentarios:

Publicar un comentario