LES AMIPAS DE L'ESCOLA DE SANT CLIMENT

AMIPA EI SANT CLIMENT. G5768759 AMIPA SA FURANA 3-5 anys. G570004483. C/S'escola, 1. CP:07712 Sant Climent. amipasc@gmail.com
Al blog hi ha diverses seccions:
des d'informació d'interès general per pares,
a les activitats proposades per l'AMIPA,
o un interessant apartat d'intercanvi d'accessoris infantils entre famílies,
a més de la secció de receptes de cuina.
Les etiquetes de la columna de la dreta t'ajudaran a trobar el que busques.

domingo, 22 de julio de 2018

Per què els dinosaures es van extingir?


Ja ha acabat la tercera setmana d'escola d'estiu. Que ràpid passa el temps! 

Durant aquests cinc dies que hem passat junts, hem explicat, investigat i après moltes coses! 

Dilluns vam rebre la carta d'en Vicent amb la pregunta d'aquesta setmana: Per què es van extingir els dinosaures? 


N'Ariadna va ser l'encarregada d'obrir la carta

Però dins del sobre no només hi havia una carta, també hi havia una foto que ens enviava en Vicent des del Museu d'Història Natural de Londres. Ens explicava que durant aquest hivern, havia visitat aquest museu on havia vist moltíssims esquelets de dinosaure.

Què sabíem nosaltres dels dinosaures? Coneixíem alguns noms, el seu aspecte i que ja no existien. Però... per què havien desaparegut?

Després d'explicar tot el que sabíem, ens va venir una gana immensa! Ens vam rentar les mans i... al pati tots a berenar! 



Més tard havíem de fer jocs d'aigua, però com va fer un dia una mica estrany... vam decidir veure un vídeo on explicava moltes coses interessants sobre els dinosaures. 

Vam aprendre que van viure fa molts, molts, molts d'anys; que n'hi havia que volaven, altres nedaven... I també vam entendre que possiblement s'havien extingit a causa de l'arribada d'un meteorit al nostre planeta.

Dimarts vam començar el dia fent el taller d'Art corporal. Aquest va consistir en la risoteràpia i ho vam fer amb globus. En primer lloc, havíem d'intentar que el globus no toqués el terra amb l'ajuda de les nostres mans, peus i després colzes.







Després la cosa es va complicar! Havíem de fer una rotllana i ajuntar-nos molt per aconseguir caminar sense que els globus caiguessin al terra. 


Finalment, ens vam relaxar estirant-nos i tancant els ulls, mentre escoltàvem música relaxant.


N'Auba i n'Ona van aconseguir relaxar-se molt

També vam fer jocs d'aigua. Ens vam tirar pel tobogan!



Per acabar el dia, en Gabi, en Xabier, n'Alex i n'Hugo, i en Sebastià ens van mostrar els llibres que havien portat sobre els dinosaures. Quines coses més interessants vam descobrir, com per exemple que es van extingir un 90% dels dinosaures... no tots!





Dimecres era un dia important: havíem d'enviar a n'en Vicent la resposta de la pregunta que ell ens havia fet dilluns. Però, abans, havíem de fer una altra activitat: construir una disfressa de dinosaure. Vam agafar dues caixes de cartró i les vam folrar de paper de diari. Vam esperar a l'endemà perquè s'assequessin i, a continuació, les vam pintar.







Després d'aquesta manualitat, vam tenir una sorpresa. Per fi va aparèixer la Motxilla Màgica d'en Vicent! Què hi havia dins?

En Juha es va atrevir a posar la mà dins la Motxilla Màgica


En Sebastià i en Gonzalo van llegir les targetes que hi vam trobar dins

Doncs la Motxilla Màgica havia parlat! Havíem de fer dos jocs tots junts! Ens vam divertir molt!





Com havíem investigat molt i ja gairebé érem uns experts en dinosaures, no ens va ser gaire difícil enviar-li un correu amb la resposta que nosaltres crèiem que era la correcta.

Entre tots vam escriure el correu a n'en Vicent

El quart dia de la setmana, dijous, vam seguir pintant el dinosaure que havíem construit. I també vam fer jocs d'aigua! 

En Pau s'ho va passar pipa






L'últim dia d'escola d'estiu d'aquesta setmana tocava obrir el Sobre Misteriós! Però... ups! No hi havia res dins del sobre. En Vicent s'havia oblidat de nosaltres? Noooo! N'Ariadna va veure un sobre enganxat al vidre de l'aula de psico. Era la carta misteriosa? Sí que ho era!



En Marc ens va llegir el que deia

En Vicent ens proposava anar al berenador de Sant Climent. Així que vam agafar la motxilla i ens vam dirigir cap allà.





En arribar allà, vam dur a terme una activitat que en Vicent ens havia explicat a l'escola. Volíem saber quant va mesurar el dinosaure més gran que s'ha trobat? Aquest era el Titanosaure, i feia 37 metres de llarg i 16 d'alçada. 

Doncs vam agafar un metre i vam mesurar quant eren 37 metres. 



Després vam pensar que seria interessant saber quantes passes nostres eren 37 metres. 

En Sebastià va comptar 191 passes


Al berenador vam jugar i riure molt.


Quines carotes!

Per acabar la setmana, en Vicent ens va fer arribar la pista de la pregunta de la setmana que ve. Quan ens anàvem del berenador, vam trobar una vaca de peluix damunt una paret. Que estrany! 



Resulta que quan vam arribar a l'escola vam trobar una carta d'en Vicent. Quantes cartes ens envia!

Na Lyra va obrir la carta

Aquesta darrera carta ens resolia la pregunta d'aquesta setmana, i ho havíem encertat! Els dinosaures es van extingir per dos possibles motius:

- com bé va explicar en César, el meteorit que va impactar al nostre planeta va crear un clima el qual no va permetre respirar a moltes espècies, entre elles els dinosaures, i això va provocar que se'n morissin moltes.

- molts volcans es van posar d'acord per erupcionar i van crear el mateix efecte: l'aire que respiraven els dinosaures es va tornar irrespirable. Per tant, moltes plantes i animals van morir.

Finalment, no ens hem d'oblidar que aquesta setmana van acabar uns quants fillets i filletes, que se'n van de vacances.




En Pau i n'Helena ens diuen adéu!


També van acabar na Maria de Lluc, en Gerard i en Teo. Esperem que passeu un molt bon estiu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario