LES AMIPAS DE L'ESCOLA DE SANT CLIMENT

AMIPA EI SANT CLIMENT. G5768759 AMIPA SA FURANA 3-5 anys. G570004483. C/S'escola, 1. CP:07712 Sant Climent. amipasc@gmail.com
Al blog hi ha diverses seccions:
des d'informació d'interès general per pares,
a les activitats proposades per l'AMIPA,
o un interessant apartat d'intercanvi d'accessoris infantils entre famílies,
a més de la secció de receptes de cuina.
Les etiquetes de la columna de la dreta t'ajudaran a trobar el que busques.

viernes, 13 de julio de 2018

Per què els asiàtics mengen amb palets?


Durant aquesta segona setmana d'escola d'estiu hem fet moltes activitats i també hem celebrat dos aniversaris! 

El primer dia de la setmana, dilluns, vam rebre una visita inesperada: dues japoneses, amigues d'en Vicent, van venir a visitar-nos i a donar-nos una carta. Aquesta carta, escrita en japonès i en català, explicava que el joc Per què per què? ja havia començat! 




I ja sabem la primera pregunta d'aquest joc: Per què els asiàtics mengen amb palets? Ho hauríem d'anar descobrint al llarg de la setmana.



Després d'aquesta visita, vam fer jocs d'aigua. Però no ens hem d'oblidar! Vam celebrar l'aniversari d'en Gonzalo, que va fer 
6 anys!

Felicitats Gonzalo!

Dimarts vam fer taitxí a Art corporal. Quines postures vam arribar a fer! El taitxí ens va ajudar a controlar la nostra respiració i ser més conscients del nostre cos.







I més tard, per refrescar-nos, vam anar a nedar a les piscines.

El tercer dia de la setmana, dimecres, ens vam fer unes bandes per convertir-nos en itamaes (cuiners que elaboren sushi), i també vam decorar palets. Per a què devíem necessitar tot això?



El nostre amic Vicent també duia una banda! 




Després de preparar els nostres estris de cuina asiàtica, vam cantar la cançó d'aniversari a N'Helena, que celebrava 4 anys! 
Felicitats Helena! 

Aaaah! Dijous vam fer sushi! Hi ha moltes maneres de fer sushi, nosaltres vam elegir fer-lo de tunyina i alvocat. Ens va quedar boníssim! No tenim res a envejar als itames professionals. 













Per acabar la setmana, en Vicent ens tenia preparada una sortida sorpresa al parc! 



Després de berenar i molt jugar, vam trobar una carta. Tornava a ser en Vicent. Ens donava l'enhorabona per ser tan bons investigadors i treballar tan bé en equip i ens confirmava el que nosaltres dúiem rumiant tota la setmana... Els asiàtics mengen amb palets perquè antigament treballaven al camp i aquesta era la manera per no tocar el menjar amb les mans brutes. En Vicent ens va donar una altra solució que no se'ns havia ocurregut: els asiàtics també mengen amb palets perquè no els agrada utilitzar el ganivet, ja que els recorda a una espasa i a la guerra i aquestes res de bo ens porten. 









Finalment, vam tornar a l'escola on ens esperava la pista que obriria les portes a la segona pregunta. Aquesta vegada vam trobar una lupa i una petjada de dinosaure... L'emoció va ser grossa! 



Aneu pensant quina pot ser la pregunta de la setmana vinent i bon cap de setmana a totes i tots!!! 



No hay comentarios:

Publicar un comentario