LES AMIPAS DE L'ESCOLA DE SANT CLIMENT

AMIPA EI SANT CLIMENT. G5768759 AMIPA SA FURANA 3-5 anys. G570004483. C/S'escola, 1. CP:07712 Sant Climent. amipasc@gmail.com
Al blog hi ha diverses seccions:
des d'informació d'interès general per pares,
a les activitats proposades per l'AMIPA,
o un interessant apartat d'intercanvi d'accessoris infantils entre famílies,
a més de la secció de receptes de cuina.
Les etiquetes de la columna de la dreta t'ajudaran a trobar el que busques.

martes, 9 de abril de 2013

26/03/2013 Fem el primer taller de pastes típiques menorquines!



 Na Sol i n’Ade ens mostren a preparar pastes típiques menorquines!!


PASTISSETS

1 Kg de farina
4 vermells d’ou
400 grs de sucre
400 grs de sèu de porc
Un poc de llimona rallada.

-          Desfer la sucre amb els vermells d’ou i una cullarada d’aigua freda.
-          Afegir la seu i després la farina.
-          Opcional, afegir un poc de llimona rallada.



FORMATJADES

1 Kg de farina
400 grs de sèu de porc
250 ml de llet
250 ml d’aigua
40-50 grs de llevat

1kg de carn de porc tallada a daus
Sobrassada.
Xulla fresca (opcional)
Pèsols (opcional)
Sal, pebre i safrà per macerar la carn.

- Desfer el llevat amb l’aigua i la llet tebes.
- Posar dins un ribell la farina i la sèu.
- Tirar la llet i l’aigua poc a poc i  pastar bé.
- Tapam i deixam tovar.
“prova del got d’aigua”: quan tenim la massa de les formatjades preparada tiram una bolleta de massa dins un got d’aigua. Quan la massa sura vol dir que la massa que hem preparat ja està a punt per estirar i ja podem preparar les formatjades!.

Amb aquesta mateixa massa podem preparar canyetes de sobrassada i crespells de confitura.

BON PROFIT!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario