Na Sol i n’Ade
ens mostren a preparar pastes típiques menorquines!!
PASTISSETS
4 vermells d’ou
400 grs de sucre
400 grs de sèu de
porc
Un poc de llimona
rallada.
-
Desfer
la sucre amb els vermells d’ou i una cullarada d’aigua freda.
-
Afegir
la seu i després la farina.
-
Opcional,
afegir un poc de llimona rallada.
FORMATJADES
400 grs de sèu de
porc
250 ml de llet
250 ml d’aigua
40-50 grs de
llevat
1kg de carn de
porc tallada a daus
Sobrassada.
Xulla fresca
(opcional)
Pèsols (opcional)
Sal, pebre i
safrà per macerar la carn.
- Desfer el
llevat amb l’aigua i la llet tebes.
- Posar dins un
ribell la farina i la sèu.
- Tirar la llet i
l’aigua poc a poc i pastar bé.
- Tapam i deixam
tovar.
“prova del got
d’aigua”: quan tenim la massa de les formatjades preparada tiram una bolleta de
massa dins un got d’aigua. Quan la massa sura vol dir que la massa que hem
preparat ja està a punt per estirar i ja podem preparar les formatjades!.
Amb aquesta
mateixa massa podem preparar canyetes de sobrassada i crespells de confitura.
BON PROFIT!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario